AK Parti'de asgari ücret beklentisi belli oldu

EKONOMİ 11.12.2022 - 10:02, Güncelleme: 11.12.2022 - 10:02
 

AK Parti'de asgari ücret beklentisi belli oldu

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette taraflar, rakam telaffuz etmeye başladı. AK Parti’de de bu rakamın 8 bin liranın üzerinde belirlenmesi beklentisi var.
TBMM Genel Kurulunda devam eden 2023 bütçe görüşmelerinin ana gündem maddelerinden biri asgari ücret oldu. Muhalefet tarafından yeni asgari ücretin 10 bin liranın üzerinde olmasına yönelik değerlendirmeler yapılırken, AK Parti kulislerinde bu rakam gerçekçi bulunmuyor. 2023 yılına ilişkin asgari ücret tespitine tarafların çalışmaları sürerken, AK Parti kulislerinde asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması beklentisi var. AK Parti yöneticilerinin ve milletvekillerinin neredeyse tamamı yeni asgari ücretin 8 bin liranın üzerinde olmasını bekliyor.   8 BİN-8 BİN 300 ARALIĞI AK Parti kulislerinde yapılan değerlendirmelerde asgari ücret konusunda 8 bin, 8 bin 100, 8 bin 150, 8 bin 250 ve 8 bin 300 lira rakamları telaffuz ediliyor. AK Parti milletvekilleri, enflasyon oranında yapılacak bir zammın yeterli olmayacağını, bu nedenle refah payı verilmesi ile birlikte de asgari ücretin 8 bin liranın üzerine çıkmasını yüksek ihtimal olarak görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği sabit ve dar gelirlilere ilişkin “Enflasyona ezdirmeyeceğiz” şeklindeki vurgusuna dikkat çeken AK Parti yöneticileri de asgari ücretin çalışanları memnun edecek bir oranda artırılacağını belirtiyor.
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrette taraflar, rakam telaffuz etmeye başladı. AK Parti’de de bu rakamın 8 bin liranın üzerinde belirlenmesi beklentisi var.

TBMM Genel Kurulunda devam eden 2023 bütçe görüşmelerinin ana gündem maddelerinden biri asgari ücret oldu. Muhalefet tarafından yeni asgari ücretin 10 bin liranın üzerinde olmasına yönelik değerlendirmeler yapılırken, AK Parti kulislerinde bu rakam gerçekçi bulunmuyor.

2023 yılına ilişkin asgari ücret tespitine tarafların çalışmaları sürerken, AK Parti kulislerinde asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması beklentisi var. AK Parti yöneticilerinin ve milletvekillerinin neredeyse tamamı yeni asgari ücretin 8 bin liranın üzerinde olmasını bekliyor.  

8 BİN-8 BİN 300 ARALIĞI

AK Parti kulislerinde yapılan değerlendirmelerde asgari ücret konusunda 8 bin, 8 bin 100, 8 bin 150, 8 bin 250 ve 8 bin 300 lira rakamları telaffuz ediliyor. AK Parti milletvekilleri, enflasyon oranında yapılacak bir zammın yeterli olmayacağını, bu nedenle refah payı verilmesi ile birlikte de asgari ücretin 8 bin liranın üzerine çıkmasını yüksek ihtimal olarak görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği sabit ve dar gelirlilere ilişkin “Enflasyona ezdirmeyeceğiz” şeklindeki vurgusuna dikkat çeken AK Parti yöneticileri de asgari ücretin çalışanları memnun edecek bir oranda artırılacağını belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.