Çavuşoğlu'ndan son dakika Yunanistan açıklaması

GÜNDEM 02.11.2022 - 10:44, Güncelleme: 02.11.2022 - 11:10
 

Çavuşoğlu'ndan son dakika Yunanistan açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan ile Ege adaları gerilimine ilişkin, "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey." dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da SETA tarafından düzenlenen “Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası” konulu panelde konuştu. Yunanistan ile Ege adaları gerilimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Görüşmeyelim demedik ama görüşme anlamlı olmalı" diyerek, "Yunanistan, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz konularında dürüst değil ve adalete giden yolu engelliyor." açıklamasında bulundu. "Başta Dandias olmak üzere aleyhimize konuşmayı sürdürdü" diyen Çavuşoğlu, "Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı" dedi. ARKASINA ABD VE AB'Yİ ALAN YUNANİSTAN'A UYARI Çavuşoğlu, "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın." değerlendirmesinde bulundu. ABD'NİN TERAZİSİ BOZULDU! ABD'nin tavrını eleştiren Çavuşoğlu, "Sonuçta ABD'nin terazisi bozuldu. Kendilerini uyardık. Bunların Yunanistan'a bir faydası olmadığını ve çözümden uzaklaştırdığını da söyledik." dedi. LİBYA İLE HİDROKARBON ANLAŞMASI Birleşmiş Milletler şu andaki yönetimi meşru görüyor. MISIR İLE NORMALLEŞME Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşme sürecine ilişkin, "Sürecin yavaş ilerlemesinin nedeni biz değiliz" değerlendirmesinde bulundu. TAHIL KORİDORU "Rusya'nın tahıl anlaşması hakkında güvenlik talepleri var" diyen Çavuşoğlu, "Tahıl koridoru görüşmelerimizde Rusya'dan bunu gördük." dedi. Bakan Çavuşoğlu, "İki defa Lavrov'la görüştüm. Rusya'nın gemilerine yönelik saldırılardan sonra bazı güvenlik talepleri var. BM'nin Rusya'ya gönderdiği mektuplar dile getirildi. Rusya'nın gübresi ve tahılı yaptırım listesinde değil ama bunları taşıyacak gemiler limanlara yanaşamıyor ve servis alamıyor" açıklamasında bulundu. Haberin Ayrıntıları Geliyor...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan ile Ege adaları gerilimine ilişkin, "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da SETA tarafından düzenlenen “Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk Dış Politikası” konulu panelde konuştu.

Yunanistan ile Ege adaları gerilimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Görüşmeyelim demedik ama görüşme anlamlı olmalı" diyerek, "Yunanistan, Ege Denizi ve Doğu Akdeniz konularında dürüst değil ve adalete giden yolu engelliyor." açıklamasında bulundu.

"Başta Dandias olmak üzere aleyhimize konuşmayı sürdürdü" diyen Çavuşoğlu, "Verdiğimiz yanıtlar Yunanistan'ı çileden çıkardı" dedi.

ARKASINA ABD VE AB'Yİ ALAN YUNANİSTAN'A UYARI

Çavuşoğlu, "Yunanistan’ın bize yönelik bir saldırıya hazırlanması demek Yunanistan’ın beynini peynir ekmekle yemesi gibi bir şey. Yunanistan’a diyoruz. Arkanızda kim var ona bakmayın. Karşınıza kimi alıyorsunuz ona bakın." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'NİN TERAZİSİ BOZULDU!

ABD'nin tavrını eleştiren Çavuşoğlu, "Sonuçta ABD'nin terazisi bozuldu. Kendilerini uyardık. Bunların Yunanistan'a bir faydası olmadığını ve çözümden uzaklaştırdığını da söyledik." dedi.

LİBYA İLE HİDROKARBON ANLAŞMASI

Birleşmiş Milletler şu andaki yönetimi meşru görüyor.

MISIR İLE NORMALLEŞME

Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşme sürecine ilişkin, "Sürecin yavaş ilerlemesinin nedeni biz değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

TAHIL KORİDORU

"Rusya'nın tahıl anlaşması hakkında güvenlik talepleri var" diyen Çavuşoğlu, "Tahıl koridoru görüşmelerimizde Rusya'dan bunu gördük." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "İki defa Lavrov'la görüştüm. Rusya'nın gemilerine yönelik saldırılardan sonra bazı güvenlik talepleri var. BM'nin Rusya'ya gönderdiği mektuplar dile getirildi. Rusya'nın gübresi ve tahılı yaptırım listesinde değil ama bunları taşıyacak gemiler limanlara yanaşamıyor ve servis alamıyor" açıklamasında bulundu.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.