TYB’de konuşan Eğitimci Yazıcı: “MİLLİ BEKAMIZ TEHDİT ALTINDA!”

GÜNDEM 08.01.2023 - 01:51, Güncelleme: 09.01.2023 - 10:32
 

TYB’de konuşan Eğitimci Yazıcı: “MİLLİ BEKAMIZ TEHDİT ALTINDA!”

TYB’de konuşan Eğitimci Yazıcı: “MİLLİ BEKAMIZ TEHDİT ALTINDA!”
TYB’de konuşan Eğitimci Yazıcı: “MİLLİ BEKAMIZ TEHDİT ALTINDA!” Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin her cumartesi yapılan “Kültür Sohbetlerinin” bu haftaki konuğu Eğitimci Yazar Mehmet Yazıcı Milli Bekamız üzerinde konuştu. Bir milletin bekasının iki unsura bağlı olduğunu ifade eden Eğitimci Yazar Mehmet Yazıcı “ Her milletin bekası iki unsur ile kaimdir. Bunlardan birisi dil, diğeri de dindir”dedi Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin Cumartesi Kültür Sohbetlerinde konuşan Eğitimci Yazar Mehmet Yazıcı Milli Bekamızın büyük bir tehdit altında olduğunu ifade etti. Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin her cumartesi yapılan “Kültür Sohbetlerinin” bu haftaki konuğu Eğitimci Yazar Mehmet Yazıcıydı. Yazıcı, kırk yıllık eğitim hayatının adeta bir özetinin yer aldığı ve bu yıl kitap raflarında yerini alan yeni basılan “Milli Bekamız: Din ve Dil” konusunda oldukça dikkat çekici konulara temas etti. Bir milletin bekasının iki unsura bağlı olduğunu ifade eden Yazıcı “ Her milletin bekası iki unsur ile kaimdir. Bunlardan birisi dil, diğeri de dindir. Bunu insan vücuduna benzeten bir mütefekkirimiz; dil’i omurgaya, dini ise beyni ifade ettiğini belirtmiştir. Bugün ülkenin hem omurgası hem de beyni tehdit altındadır” şeklinde konuştu. Dilimizi süreç içinde muhafaza edemediğimize de temas eden Yazıcı “Dil bir milleti millet yapan değerlerin başında gelir. Bugün nesiller arasındaki olması gereken kuvvetli bağlar zayıflamış. Bir Amerikalı İngiliz 70 bin kelimeyle Japon 50 bin kelimeyle konuşurken biz dünya medeniyetine yön vermiş bir millet olarak ancak 3 bin kelimeyle konuşur haldeyiz. Milletimizin önemli edebi eserlerinden olan istiklal marşımızı ve safahatı anlayamaz hale geldik. Bu gelecek açısından oldukça tehlikeli bir durum. Ayrıca din konusunda da çok iyi değiliz. Dünyaya insanlığı merhameti, şefkati insan olmanın değerini anlatan ve yaşatan bir dinin mensuplarının bugün geldiği nokta ortada” dedi. Milli Bekamızı tehdit eden dil ve din deki lakayt tutumumuzu değiştirmemizi ve biz biz yapan dinimiz ve dilimiz üzerinde hassasiyetle durmamız gerektiğini kaydeden Yazıcı konferansının sonunda dinleyicilerin sorularının cevaplayıp kitaplarının imzaladı.
TYB’de konuşan Eğitimci Yazıcı: “MİLLİ BEKAMIZ TEHDİT ALTINDA!”

TYB’de konuşan Eğitimci Yazıcı: “MİLLİ BEKAMIZ TEHDİT ALTINDA!”

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin her cumartesi yapılan “Kültür Sohbetlerinin” bu haftaki konuğu Eğitimci Yazar Mehmet Yazıcı Milli Bekamız üzerinde konuştu.

Bir milletin bekasının iki unsura bağlı olduğunu ifade eden Eğitimci Yazar Mehmet Yazıcı “ Her milletin bekası iki unsur ile kaimdir. Bunlardan birisi dil, diğeri de dindir”dedi Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin Cumartesi Kültür Sohbetlerinde konuşan Eğitimci Yazar Mehmet Yazıcı Milli Bekamızın büyük bir tehdit altında olduğunu ifade etti.

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinin her cumartesi yapılan “Kültür Sohbetlerinin” bu haftaki konuğu Eğitimci Yazar Mehmet Yazıcıydı. Yazıcı, kırk yıllık eğitim hayatının adeta bir özetinin yer aldığı ve bu yıl kitap raflarında yerini alan yeni basılan “Milli Bekamız: Din ve Dil” konusunda oldukça dikkat çekici konulara temas etti. Bir milletin bekasının iki unsura bağlı olduğunu ifade eden Yazıcı “ Her milletin bekası iki unsur ile kaimdir. Bunlardan birisi dil, diğeri de dindir. Bunu insan vücuduna benzeten bir mütefekkirimiz; dil’i omurgaya, dini ise beyni ifade ettiğini belirtmiştir. Bugün ülkenin hem omurgası hem de beyni tehdit altındadır” şeklinde konuştu.

Dilimizi süreç içinde muhafaza edemediğimize de temas eden Yazıcı “Dil bir milleti millet yapan değerlerin başında gelir. Bugün nesiller arasındaki olması gereken kuvvetli bağlar zayıflamış. Bir Amerikalı İngiliz 70 bin kelimeyle Japon 50 bin kelimeyle konuşurken biz dünya medeniyetine yön vermiş bir millet olarak ancak 3 bin kelimeyle konuşur haldeyiz.

Milletimizin önemli edebi eserlerinden olan istiklal marşımızı ve safahatı anlayamaz hale geldik. Bu gelecek açısından oldukça tehlikeli bir durum. Ayrıca din konusunda da çok iyi değiliz. Dünyaya insanlığı merhameti, şefkati insan olmanın değerini anlatan ve yaşatan bir dinin mensuplarının bugün geldiği nokta ortada” dedi.

Milli Bekamızı tehdit eden dil ve din deki lakayt tutumumuzu değiştirmemizi ve biz biz yapan dinimiz ve dilimiz üzerinde hassasiyetle durmamız gerektiğini kaydeden Yazıcı konferansının sonunda dinleyicilerin sorularının cevaplayıp kitaplarının imzaladı.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.