EYT için beklenen tarih açıklandı! Erken seçim tarihi de değişiyor..

GÜNDEM 17.01.2023 - 10:11, Güncelleme: 17.01.2023 - 10:11
 

EYT için beklenen tarih açıklandı! Erken seçim tarihi de değişiyor..

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milyonların büyük bir heyecanla beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili ve seçim tarihinin öne çekilme ihtimaliyle ilgili merak edilenleri yanıtladı.
AK Parti MYK Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Çelik, EYT konusu ve erken seçim hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu: EYT SEÇİM SONRASINA KALACAK MI? EYT konusuyla ilgili önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı, karar verildi. Meclis'in çalışma takvimine göre sonuç çıkacaktır. Hiçbir gecikme olmayacak. Seçim sonrasına kalması gibi bir durum söz konusu değil. Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Herkes müsterih olsun. Şubat en geç mart ayında sonuca ulaşılmış olacaktır. Kendi takvimi içinde gecikme olmadan yasalaşacak. SEÇİM TARİHİNE GÜNCELLEME Seçim konusuyla ilgili tarih budur dediğimiz zaman duyuracağız. Biraz geriye çekebiliriz. Birkaç tarih konuşuluyor. Çok kısa bir süre olarak güncelleme söz konusu olacak. ŞENTOP'TAN SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim ihtimalleri üzerine katıldığı canlı yayında şu değerlendirmelerde bulundu: Cumhurbaşkanı kararı ve Meclis kararı ile seçimlerin yenilenmesi kararı alınabiliyor. Meclis tarafından alındığı takdirde seçimin tarihi de belirlenebilir. Cumhurbaşkanı kararıyla ise 60 gün sonraki ilk Pazar günü seçim gerçekleştirilmesi gerekiyor.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milyonların büyük bir heyecanla beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili ve seçim tarihinin öne çekilme ihtimaliyle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

AK Parti MYK Toplantısı'nın ardından kameralar karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Çelik, EYT konusu ve erken seçim hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

EYT SEÇİM SONRASINA KALACAK MI?

EYT konusuyla ilgili önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı, karar verildi. Meclis'in çalışma takvimine göre sonuç çıkacaktır. Hiçbir gecikme olmayacak. Seçim sonrasına kalması gibi bir durum söz konusu değil. Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Herkes müsterih olsun. Şubat en geç mart ayında sonuca ulaşılmış olacaktır. Kendi takvimi içinde gecikme olmadan yasalaşacak.

SEÇİM TARİHİNE GÜNCELLEME

Seçim konusuyla ilgili tarih budur dediğimiz zaman duyuracağız. Biraz geriye çekebiliriz. Birkaç tarih konuşuluyor. Çok kısa bir süre olarak güncelleme söz konusu olacak.

ŞENTOP'TAN SEÇİM TARİHİ AÇIKLAMASI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, erken seçim ihtimalleri üzerine katıldığı canlı yayında şu değerlendirmelerde bulundu:

Cumhurbaşkanı kararı ve Meclis kararı ile seçimlerin yenilenmesi kararı alınabiliyor. Meclis tarafından alındığı takdirde seçimin tarihi de belirlenebilir. Cumhurbaşkanı kararıyla ise 60 gün sonraki ilk Pazar günü seçim gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.