İstanbul'a kar geliyor! Vorteks vuracak...Saat verildi

METEOROLOJİ 04.02.2023 - 10:07, Güncelleme: 04.02.2023 - 10:07
 

İstanbul'a kar geliyor! Vorteks vuracak...Saat verildi

İstanbul'da uzun bir süredir beklenen kar yağışı için artık geri sayım başladı. Sibirya kökenli soğuk hava İstanbul'a doğru hızla yaklaşıyor.
Valilik ve AKOM kar yağışı öncesi teyakkuza geçti. Okul tatili kararı ise merakla bekleniyor. Meteoroloji'den gelen son dakika haberine göre İstanbul devam eden soğuk hava dalgasının üzerine kar yağışına da kavuşacak. Bugün aralıklarla etkisini göstermeye başlaması beklenen kar yağışının en etkili olacağı zaman dilimi ise açıklandı. AKOM VE VALİLİK'TEN AÇIKLAMA AKOM) verilerine göre soğuk hava, kuzeyli rüzgarların 60-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesiyle şehre giriş yapacak. Soğuk hava nedeni ile 5-7 derece civarında seyreden sıcaklıklar kar değerlerine (-1, 3 derece) gerileyecek. Soğuk hava ve fırtınanın beraberinde, il genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Pazar sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların, kuzey ve yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Aydos) kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra il genelinde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi öngörülüyor. 5 Şubat Pazar hava durumu VALİ YERLİKAYA KAR YAĞIŞI İÇİN SAAT VERDİ İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da beklenen kar yağışı ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyaran Yerlikaya şunları söyledi; Kıymetli Hemşehrilerim, 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul'da; Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz. İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI? Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da şiddetli bir yağışının yaklaştığını ve öğrenciler için tatilinin uzama ihtimali olduğunu belirtti. Kar fırtınası ve vorteks oluşmasının muhtemel olduğunu belirten uzmanlar saatler içerisinde yüksek bir kar birikiminin de olabileceğini ve bununla birlikte yarıyıl tatilinin de uzayabileceği konusunda söylentiler oluştu. 27 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan için turuncu kodlu uyarı yapılırken, Gümüşhane, Mersin, Adana ve Antalya illeri için ise sarı kodlu verildi. 
İstanbul'da uzun bir süredir beklenen kar yağışı için artık geri sayım başladı. Sibirya kökenli soğuk hava İstanbul'a doğru hızla yaklaşıyor.

Valilik ve AKOM kar yağışı öncesi teyakkuza geçti. Okul tatili kararı ise merakla bekleniyor.

Meteoroloji'den gelen son dakika haberine göre İstanbul devam eden soğuk hava dalgasının üzerine kar yağışına da kavuşacak. Bugün aralıklarla etkisini göstermeye başlaması beklenen kar yağışının en etkili olacağı zaman dilimi ise açıklandı.

AKOM VE VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

AKOM) verilerine göre soğuk hava, kuzeyli rüzgarların 60-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esmesiyle şehre giriş yapacak. Soğuk hava nedeni ile 5-7 derece civarında seyreden sıcaklıklar kar değerlerine (-1, 3 derece) gerileyecek. Soğuk hava ve fırtınanın beraberinde, il genelinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

Pazar sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların, kuzey ve yüksek kesimlerde (Çatalca, Arnavutköy, Çekmeköy, Beykoz, Şile, Aydos) kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra il genelinde fırtına ile birlikte yer yer kuvvetli kar şeklinde etkili olmaya devam etmesi öngörülüyor.

5 Şubat Pazar hava durumu5 Şubat Pazar hava durumu

VALİ YERLİKAYA KAR YAĞIŞI İÇİN SAAT VERDİ
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da beklenen kar yağışı ile ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Vatandaşlara tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyaran Yerlikaya şunları söyledi;

Kıymetli Hemşehrilerim, 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul'da; Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da şiddetli bir yağışının yaklaştığını ve öğrenciler için tatilinin uzama ihtimali olduğunu belirtti.

Kar fırtınası ve vorteks oluşmasının muhtemel olduğunu belirten uzmanlar saatler içerisinde yüksek bir kar birikiminin de olabileceğini ve bununla birlikte yarıyıl tatilinin de uzayabileceği konusunda söylentiler oluştu.

27 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak ve Ardahan için turuncu kodlu uyarı yapılırken, Gümüşhane, Mersin, Adana ve Antalya illeri için ise sarı kodlu verildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.