Sağanak yağış geliyor: 8 ile sarı, 2 ile turuncu kodlu uyarı

GÜNDEM 10.09.2023 - 11:16, Güncelleme: 10.09.2023 - 11:16
 

Sağanak yağış geliyor: 8 ile sarı, 2 ile turuncu kodlu uyarı

Son dakika haberi: Rize ve Artvin'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM iki ili turuncu kodla uyardı. 8 ile ise sağanak yağış nedeniyle sarı kod uyarısı yapıldı.
Yurtta eylül ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıkların düşüşü iyice hissedilmeye başlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de yağış uyarıları peş peşe gelmeye başladı. 8 İLE SARI, 2 İLE TURUNCU KODLU UYARI Yayınlanan son uyarı haritasına göre Muğla, Denizli, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay sarı kod, Rize ve Artvin ise turuncu kod ile uyarıldı. Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Pazartesi günü İstanbul 26 derece, İzmir 27 derece ve Ankara'da 25 derece olacak. Salı gününden itibaren ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gelecek. RİZE VE ARTVİN'DE SAĞANAK BEKLENİYOR MGM'den yapılan uyarıya göre Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. MARMARA'DA KUVVETLİ FIRTINA ALARMI Marmara Bölgesinde ise denizlerde kuvvetli fırtına bekleniyor. MGM, konuya ilişkin uyarısında, "Marmara’da rüzgarın Pazar günü öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (10.09.2023) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." denildi. İstanbul Valiliğinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: "Marmara’da rüzgarın Pazar günü öğle saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
Son dakika haberi: Rize ve Artvin'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM iki ili turuncu kodla uyardı. 8 ile ise sağanak yağış nedeniyle sarı kod uyarısı yapıldı.

Yurtta eylül ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıkların düşüşü iyice hissedilmeye başlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de yağış uyarıları peş peşe gelmeye başladı.

8 İLE SARI, 2 İLE TURUNCU KODLU UYARI

Yayınlanan son uyarı haritasına göre Muğla, Denizli, Burdur, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay sarı kod, Rize ve Artvin ise turuncu kod ile uyarıldı.

Yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Pazartesi günü İstanbul 26 derece, İzmir 27 derece ve Ankara'da 25 derece olacak. Salı gününden itibaren ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gelecek.

RİZE VE ARTVİN'DE SAĞANAK BEKLENİYOR

MGM'den yapılan uyarıya göre Rize çevreleri ile Artvin’in kuzeyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARMARA'DA KUVVETLİ FIRTINA ALARMI

Marmara Bölgesinde ise denizlerde kuvvetli fırtına bekleniyor. MGM, konuya ilişkin uyarısında, "Marmara’da rüzgarın Pazar günü öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (10.09.2023) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir." denildi.

İstanbul Valiliğinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Marmara’da rüzgarın Pazar günü öğle saatlerinden sonra fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.