23 ile "turuncu" ve "sarı" uyarı: Çok kuvvetli olacak! Valilikten açıklama

GÜNDEM 29.11.2023 - 11:02, Güncelleme: 29.11.2023 - 11:02
 

23 ile "turuncu" ve "sarı" uyarı: Çok kuvvetli olacak! Valilikten açıklama

Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 3 ili "turuncu", 18 kenti de "sarı" kodla uyardı. Yetkililer, sel, su baskını, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme karşı da uyardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 3 turuncu, 20 sarı uyarı geldi. Aydın, Balıkesir ve İzmir turuncu uyarı verilen iller olarak sıralanırken Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'a ise sarı uyarı verildi. KIYI EGE'DE YAĞIŞ  YER YER ÇOK KUVVETLİ OLACAK Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmine göre rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz'de kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riskiyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. Kıyı Ege'deki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çarşamba günü gece saatlerine kadar İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleriyle Balıkesir'in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli, İzmir ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.   MARMARA'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK Tekirdağ ile İstanbul'un Avrupa yakasından başlayarak sabah saatlerinden itibaren İstanbul geneli, öğle saatlerinden sonra Kocaeli çevreleriyle akşam saatlerinden itibaren de Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış görülecek. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre gece saatlerinden sonra İstanbul Avrupa yakasından başlayarak 29.11.2023 Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklenmektedir" denilirken ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar olabileceğini belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 3 ili "turuncu", 18 kenti de "sarı" kodla uyardı. Yetkililer, sel, su baskını, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme karşı da uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 3 turuncu, 20 sarı uyarı geldi.

Aydın, Balıkesir ve İzmir turuncu uyarı verilen iller olarak sıralanırken Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak'a ise sarı uyarı verildi.

KIYI EGE'DE YAĞIŞ  YER YER ÇOK KUVVETLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmine göre rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege ile Batı Karadeniz'de kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riskiyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Kıyı Ege'deki sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çarşamba günü gece saatlerine kadar İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevreleriyle Balıkesir'in batı ve güney ilçelerinde yerel kuvvetli, İzmir ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

MARMARA'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK

Tekirdağ ile İstanbul'un Avrupa yakasından başlayarak sabah saatlerinden itibaren İstanbul geneli, öğle saatlerinden sonra Kocaeli çevreleriyle akşam saatlerinden itibaren de Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış görülecek.

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre gece saatlerinden sonra İstanbul Avrupa yakasından başlayarak 29.11.2023 Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklenmektedir" denilirken ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar olabileceğini belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.