AK Parti kaynakları: 5 bin 500 TL sürpriz oldu

EKONOMİ 05.01.2023 - 09:29, Güncelleme: 05.01.2023 - 09:29
 

AK Parti kaynakları: 5 bin 500 TL sürpriz oldu

Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5.500 liraya çıkarılmasında yaşanan sürecin perde arkası kamuoyuyla paylaşıldı.
AK Parti kaynaklarına göre; en düşük emekli aylığının 5 bin 500 olması "sürpriz". Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün memur ve emeklilere yüzde 25 zam yapılacağını açıklanmasından sonra, zam oranın beklentileri karşılamadığına yönelik açıklamalar geldi. Gün boyunca milletvekillerinin telefonlarına da mesajlar yağdı. Milletvekilleri, özellikle en düşük emekli maaşının artırılması konusundaki taleplere cevap vermekte zorlandılar. Talepler, tepkiler artınca da milletvekilleri parti yönetimi ve ilgili bakanlarla görüştü. Parti yönetimi tarafından da konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi. Bunun üzerine, zam oranı ve en düşük emekli maaşının artırılması konusunda gece yeni bir değerlendirme daha yapıldı. Bu kapsamda yüzde 25'lik oran yüzde 30'a yükseltildi. 5 BİN TL OLMASI BEKLENİYORDU Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; AK Parti kaynakları, en düşük emekli aylığının 5 bin lira civarında olmasının beklendiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 5 bin 500 liranın "sürpriz" olduğunu dile getirdi. NOT: İlk yüzde 25'lik zammın ardından en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liradan 4 bin 375 TL'ye yükselmişti. ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ İşverenlere verilecek asgari ücret desteğinin de daha önce 100 liradan 250 liraya çıkarıldığı açıklanmıştı. Ancak bu konuda işveren cephesinden asgari ücretin artırılması ile işçi maliyetlerinin yükseldiği ve istihdama olumsuz etkisi olacağı yönündeki bildirimler geldi. Bunun üzerine asgari ücret desteği de 2023 yılı için 400 lira olarak yeniden revize edildi.
Memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30'a, en düşük emekli maaşının 5.500 liraya çıkarılmasında yaşanan sürecin perde arkası kamuoyuyla paylaşıldı.

AK Parti kaynaklarına göre; en düşük emekli aylığının 5 bin 500 olması "sürpriz".

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki gün memur ve emeklilere yüzde 25 zam yapılacağını açıklanmasından sonra, zam oranın beklentileri karşılamadığına yönelik açıklamalar geldi. Gün boyunca milletvekillerinin telefonlarına da mesajlar yağdı.

Milletvekilleri, özellikle en düşük emekli maaşının artırılması konusundaki taleplere cevap vermekte zorlandılar. Talepler, tepkiler artınca da milletvekilleri parti yönetimi ve ilgili bakanlarla görüştü. Parti yönetimi tarafından da konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildi. Bunun üzerine, zam oranı ve en düşük emekli maaşının artırılması konusunda gece yeni bir değerlendirme daha yapıldı. Bu kapsamda yüzde 25'lik oran yüzde 30'a yükseltildi.

5 BİN TL OLMASI BEKLENİYORDU

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; AK Parti kaynakları, en düşük emekli aylığının 5 bin lira civarında olmasının beklendiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 5 bin 500 liranın "sürpriz" olduğunu dile getirdi.

NOT: İlk yüzde 25'lik zammın ardından en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liradan 4 bin 375 TL'ye yükselmişti.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

İşverenlere verilecek asgari ücret desteğinin de daha önce 100 liradan 250 liraya çıkarıldığı açıklanmıştı. Ancak bu konuda işveren cephesinden asgari ücretin artırılması ile işçi maliyetlerinin yükseldiği ve istihdama olumsuz etkisi olacağı yönündeki bildirimler geldi. Bunun üzerine asgari ücret desteği de 2023 yılı için 400 lira olarak yeniden revize edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.