Bakan Kurum: İFM 17 Nisan'da hizmete açılacak

GÜNDEM 15.04.2023 - 12:09, Güncelleme: 15.04.2023 - 12:09
 

Bakan Kurum: İFM 17 Nisan'da hizmete açılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) 17 Nisan'da hizmete açılacağını söyledi.
Kurum, 50 bin kişinin istihdam edilecek projenin yatırım maliyetinin 65 milyar lira olduğunu belirtti. İstanbul Finans Merkezi, 17 Nisan Pazartesi günü açılıyor. Açılıştan önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’ne(İFM) dair basın açıklaması yaptı. Bakan Kurum özetle şunları söyledi: "İstanbul Finans Merkezi'nde 50 bin kişi istihdam edilecek. Yerli-yabancı finans şirketleri hizmet verecek. 3 milyon 387 bin metrekare inşaat alanı var. Hazine Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttük. Süreci tamamladık. Yatırım değeri 65 milyar lirayı buldu. Akıllı bina ve sıfır atık uygulamalarının tam anlamıyla hizmet verdiği bir proje. 2100 kişilik bir kongre merkezi var. 5 yıldızlı otelimiz var. 26 bin 500 kapasiteli otoparkımız var. 180 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor."
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) 17 Nisan'da hizmete açılacağını söyledi.

Kurum, 50 bin kişinin istihdam edilecek projenin yatırım maliyetinin 65 milyar lira olduğunu belirtti.

İstanbul Finans Merkezi, 17 Nisan Pazartesi günü açılıyor. Açılıştan önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’ne(İFM) dair basın açıklaması yaptı.

Bakan Kurum özetle şunları söyledi:

"İstanbul Finans Merkezi'nde 50 bin kişi istihdam edilecek. Yerli-yabancı finans şirketleri hizmet verecek. 3 milyon 387 bin metrekare inşaat alanı var. Hazine Maliye Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttük. Süreci tamamladık. Yatırım değeri 65 milyar lirayı buldu. Akıllı bina ve sıfır atık uygulamalarının tam anlamıyla hizmet verdiği bir proje. 2100 kişilik bir kongre merkezi var. 5 yıldızlı otelimiz var. 26 bin 500 kapasiteli otoparkımız var. 180 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.