Destici'ye göre yeni asgari ücret! Canlı yayında rakam verdi

EKONOMİ 18.12.2022 - 11:19, Güncelleme: 18.12.2022 - 11:19
 

Destici'ye göre yeni asgari ücret! Canlı yayında rakam verdi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı canlı yayında asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Destici, 'Üç kesimle de görüşen birisiyim' diyerek rakam verdi.
BBP lideri Mustafa Destici, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Destici, milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücretle ilgili rakam verdi. 'BU ÜÇ KESİMLE DE YAKIN GÖRÜŞEN BİRİSİYİM' Çözüm odaklı bir çalışma olduğunu belierten Destici, ''Şimdi masada 3 kesim var. Bakanlık, işçi sendikası bir de TİSK var. Bir kere şunu söyleyeyim. Ben bu üç kesimle de yakın görüşen birisiyim. Gerçekten uyumlu bir heyet. Çözüm odaklı bir çalışma var.'' dedi. DESTİCİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: YÜZDE 40 İLE 50 ARASINDA OLACAK Destici açıklamasında, "İşveren kesimi 7 binin üstünde rakamlarla başladı. İşçi sendikamız 7 bin 800'ler civarında kırmızı çizgisi vardı. Hükümet de gördüğüm kadarıyla bunların da üstüne bir rakamı düşünüyor. Ben yüzde 40 ile 50 arasında asgari ücrette artış meydana geleceğini düşünüyorum. Buna da hükümetin hem işçi kesiminin hem de işveren kesiminin rıza göstereceğini, burada uzlaşacaklarını tahmin ediyorum. Asgari ücret 8 bin liranın üzerinde olur diye tahmin ediyorum.  Bu da enflasyonun bir katı fazlası bir refah payı verilmiş anlammına geliyor. " ifadelerini kullandı.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı canlı yayında asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Destici, 'Üç kesimle de görüşen birisiyim' diyerek rakam verdi.

BBP lideri Mustafa Destici, Habertürk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Destici, milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücretle ilgili rakam verdi.

'BU ÜÇ KESİMLE DE YAKIN GÖRÜŞEN BİRİSİYİM'

Çözüm odaklı bir çalışma olduğunu belierten Destici, ''Şimdi masada 3 kesim var. Bakanlık, işçi sendikası bir de TİSK var. Bir kere şunu söyleyeyim. Ben bu üç kesimle de yakın görüşen birisiyim. Gerçekten uyumlu bir heyet. Çözüm odaklı bir çalışma var.'' dedi.




DESTİCİ'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI: YÜZDE 40 İLE 50 ARASINDA OLACAK

Destici açıklamasında, "İşveren kesimi 7 binin üstünde rakamlarla başladı. İşçi sendikamız 7 bin 800'ler civarında kırmızı çizgisi vardı. Hükümet de gördüğüm kadarıyla bunların da üstüne bir rakamı düşünüyor. Ben yüzde 40 ile 50 arasında asgari ücrette artış meydana geleceğini düşünüyorum. Buna da hükümetin hem işçi kesiminin hem de işveren kesiminin rıza göstereceğini, burada uzlaşacaklarını tahmin ediyorum. Asgari ücret 8 bin liranın üzerinde olur diye tahmin ediyorum.  Bu da enflasyonun bir katı fazlası bir refah payı verilmiş anlammına geliyor. " ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.