Dev gemi Türkiye'ye doğru yola çıktı

DÜNYA 10.11.2022 - 13:13, Güncelleme: 10.11.2022 - 13:13
 

Dev gemi Türkiye'ye doğru yola çıktı

Cezayir'in Arzew Limanı'ndan yola çıkan "Berge Arzew" adlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisinin 11 Kasım'da Türkiye'de olması bekleniyor.
Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber tüm dünyayı etkisi altına alan enerji krizi yaşanırken Türkiye doğal gaz depolarını dolu tutmak, arz konusunda sıkıntı yaşamamak ve enerjide merkez ülke konumunu güçlendirmek için LNG alımlarına devam ediyor. TÜRKİYE'DEN BÜYÜK KIŞ HAZIRLIĞI Uzun süredir Yerli ve Milli Enerji-Maden Politikası ile birçok yatırım yapan Türkiye, jeopolitik ve tedarik risklerini de dikkate alarak kış için pazar çeşitliliğini sürekli artırıyor. DEPOLAR DOLU, DEV GEMİLER GELİYOR Türkiye, Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküp gazı karaya ulaştırmak için yapılan boru deniz altı boru hattının yüzde 97'si tamamlarken, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi ve Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nin depoları tam kapasite dolu seviyede tutuyor. Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi Hatay Dörtyol'da FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi), İzmir Aliağa LNG Terminali ve Marmara Ereğlisi LNG terminalleri de büyük kış hazırlığında kritik öneme sahip. Türkiye'nin FSRU gemisi. Dünyada 14 ülkede toplamda 29 adet FSRU gemisi mevcut. LNG DOLU DEV GEMİ YOLDA Dünyanın birçok ülkesinden LNG alan Türkiye'ye son olarak Cezayir'den yola çıkan dev gemi gelecek.  Uluslararası gemi takip verilerinden derlenen bilgilere göre, 6 Kasım'da Cezayir'den ayrılan LNG gemisi, Tunus açıklarında seyrine devam ediyor. 138 bin 89 metreküp kapasiteli geminin 11 Kasım'da Aliağa LNG Terminali'ne yanaşması planlanıyor. Bahamalar bayraklı gemi, 2004'te inşa edilmişti.
Cezayir'in Arzew Limanı'ndan yola çıkan "Berge Arzew" adlı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemisinin 11 Kasım'da Türkiye'de olması bekleniyor.

Rusya-Ukrayna savaşı ile beraber tüm dünyayı etkisi altına alan enerji krizi yaşanırken Türkiye doğal gaz depolarını dolu tutmak, arz konusunda sıkıntı yaşamamak ve enerjide merkez ülke konumunu güçlendirmek için LNG alımlarına devam ediyor.

TÜRKİYE'DEN BÜYÜK KIŞ HAZIRLIĞI

Uzun süredir Yerli ve Milli Enerji-Maden Politikası ile birçok yatırım yapan Türkiye, jeopolitik ve tedarik risklerini de dikkate alarak kış için pazar çeşitliliğini sürekli artırıyor.

DEPOLAR DOLU, DEV GEMİLER GELİYOR


Türkiye, Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküp gazı karaya ulaştırmak için yapılan boru deniz altı boru hattının yüzde 97'si tamamlarken, Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi ve Silivri Doğalgaz Depolama Tesisi'nin depoları tam kapasite dolu seviyede tutuyor.
Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama TesisiTuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi

Hatay Dörtyol'da FSRU (Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi), İzmir Aliağa LNG Terminali ve Marmara Ereğlisi LNG terminalleri de büyük kış hazırlığında kritik öneme sahip.

Türkiye'nin FSRU gemisi. Dünyada 14 ülkede toplamda 29 adet FSRU gemisi mevcut.Türkiye'nin FSRU gemisi. Dünyada 14 ülkede toplamda 29 adet FSRU gemisi mevcut.

LNG DOLU DEV GEMİ YOLDA

Dünyanın birçok ülkesinden LNG alan Türkiye'ye son olarak Cezayir'den yola çıkan dev gemi gelecek. 

Uluslararası gemi takip verilerinden derlenen bilgilere göre, 6 Kasım'da Cezayir'den ayrılan LNG gemisi, Tunus açıklarında seyrine devam ediyor.

138 bin 89 metreküp kapasiteli geminin 11 Kasım'da Aliağa LNG Terminali'ne yanaşması planlanıyor.

Bahamalar bayraklı gemi, 2004'te inşa edilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.