Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Herkes hesabını buna göre yapsın

GÜNDEM 13.12.2022 - 11:09, Güncelleme: 13.12.2022 - 11:09
 

Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Herkes hesabını buna göre yapsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından alınan kararları duyurdu.
Başkan Erdoğan, enflasyonla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Erdoğan, düşüşe geçen ensflasyonla ilgili önemli mesajlar verdi. Erdoğan açıklamasında, ''Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği gerçeği ortada. Enflasyonu hedeflediğimiz şekilde 2023 sonunda yüzde 20'ler seviyesine 2024'de tek haneli rakamlara düşürmek için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız.'' dedi. Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı; Enflasyon ve hayat pahalılığının iç ve dış sebepleri var. İçeride kimi panikten, kimi art niyetten kaynaklanan fahiş fiyat artışlarına maruz kaldığımız bir gerçek. Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği gerçeği ortada. Malı veya hizmeti, akıl ve vicdan sınırlarının ötesinde ekonomik işleyişe zarar verecek şekilde fiyatlandıranlar, kendilerine kaybettirdiklerini unutmamalı. 'AÇIKÇA SÖYLÜYORUM...' Açıkça söylüyorum herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın. Ülkenize güvenin, sahip çıkın, destek verin. Kısa vadeli endişeler ve kazanç kaygılarıyla ülkenin geleceğine zarar verecek her türlü tasarruftan uzak durun. 'EL UZATANLARI PİŞMAN EDECEĞİZ' Yılbaşında her hareketlenmeyi izleyecek, reel ekonomik işleyişe aykırı her gelişmeyi belirleyecek, insanımızın hakkına el uzatanları buna pişman edeceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerinde gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin enflasyon maskesinin ardında sığınan haramzadelerce akamete uğratılmasına rıza gösteremeyiz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından alınan kararları duyurdu.

Başkan Erdoğan, enflasyonla ilgili son dakika açıklaması yaptı.

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Erdoğan, düşüşe geçen ensflasyonla ilgili önemli mesajlar verdi.

Erdoğan açıklamasında, ''Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği gerçeği ortada. Enflasyonu hedeflediğimiz şekilde 2023 sonunda yüzde 20'ler seviyesine 2024'de tek haneli rakamlara düşürmek için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız.'' dedi.



Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

Enflasyon ve hayat pahalılığının iç ve dış sebepleri var. İçeride kimi panikten, kimi art niyetten kaynaklanan fahiş fiyat artışlarına maruz kaldığımız bir gerçek.

Yıllık enflasyonun birkaç ay içinde yüzde 40'lı rakamlara ineceği gerçeği ortada.

Malı veya hizmeti, akıl ve vicdan sınırlarının ötesinde ekonomik işleyişe zarar verecek şekilde fiyatlandıranlar, kendilerine kaybettirdiklerini unutmamalı.

'AÇIKÇA SÖYLÜYORUM...'

Açıkça söylüyorum herkes hesabını 2023'te yüzde 20'ler seviyesinde enflasyona göre yapsın. Ülkenize güvenin, sahip çıkın, destek verin. Kısa vadeli endişeler ve kazanç kaygılarıyla ülkenin geleceğine zarar verecek her türlü tasarruftan uzak durun.



'EL UZATANLARI PİŞMAN EDECEĞİZ'

Yılbaşında her hareketlenmeyi izleyecek, reel ekonomik işleyişe aykırı her gelişmeyi belirleyecek, insanımızın hakkına el uzatanları buna pişman edeceğiz.

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları başta olmak üzere çalışanların refah seviyelerinde gerilemeyi telafi etme yönündeki gayretlerimizin enflasyon maskesinin ardında sığınan haramzadelerce akamete uğratılmasına rıza gösteremeyiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.