Erdoğan'ın sözleri dünya manşetlerinde

GÜNDEM 20.09.2023 - 14:13, Güncelleme: 20.09.2023 - 14:13
 

Erdoğan'ın sözleri dünya manşetlerinde

Erdoğan'ın Bm'deki konuşması dünya gündemine damga vurdu. Yabancı basın Erdoğan'ın sözlerini ve Azerbaycan desteğini manşetlere taşıdı.
Dünyanın gündeminde de bu sabah Karabağ'da yaşananlar ve Türkiye'nin Azerbaycan'a olan desteği vardı. İngiliz haber ajansı Reuters, "Türkiye, endişelerin giderilmemesi üzerine Azerbaycan'ın Karabağ'da harekete geçmek zorunda kaldığını" söylüyor ifadelerine yer verdi. Al Arabiya News'in gündeminde ise BM toplantısında Başkan Erdoğan'ın Karabağ ile ilgili sözleri vardı. Gazete, Erdoğan'ın konuşmasında Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne vurgu yaptığını dile getirdi. Yahoo da Reuters'a dayandırdığı haberinde Türkiye'nin bölgede barış, refah, güvenlik ve kalıcı istikrara vurgu yaptığını dile getirdiğinden bahsetti. Deviscourse sitesi ise Başkan Erdoğan, Azerbaycan açıklamalarını kaleme alarak ayrılıkçı bölgeye bir statü dayatılmasının 'kabul edilemez' olduğunun altını çizdiğine vurgu yaptı. Al Monitor ise Erdoğan'ın "Karabağ, Azerbaycan toprağıdır" sözlerine vurgu yaptı. Aynı zamanda Ermenistan'ın verdiği sözleri yerine getirmesini beklediklerini söyleyen Erddoğan'ın Ermenistan'a bölgedeki silahlı kuvvetlerini çekme çağrısı yaptığından da bahsedildi. Mısır kaynaklı Ahram Online da Türkiye'nin desteğinden bahsederek Türkiye'den gelen açıklamaların "Azerbaycan sonuna kadar haklı" şeklinde olduğuna dikkat çekti. ERDOĞAN'DAN AZERBAYCAN'A DESTEK National haberinde 'Erdoğan, Azerbaycan'ın sadık bir destekçisi olan Türk lider, eski Sovyet cumhuriyetinin egemen topraklarını koruma hakkını vurguladı' ifadesine yer verdi. Azerş News''te yer alan haberde Erdoğan'ın sözlerine "Sonuna kadar haklı" yorumu yapıldı. Hindistan merkezli NDTV 'Türk lider, BM Genel Kurulu'nun üst düzey oturumunda dünya liderlerine hitaben yaptığı konuşmada Keşmir meselesine değindi' dedi. Yunan basını ise Erdoğan'ın KKTC çağrısını öne çıkardı. Kathimerini 'Erdoğan uluslararası topluma Kıbrıs Türk varlığını tanıma çağrısında bulundu' başlığını attı. Haberde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında uluslararası topluma Kıbrıs'ın Türk işgali altındaki kuzey kesimini bağımsız bir devlet olarak tanıma çağrısında bulundu' denildi.
Erdoğan'ın Bm'deki konuşması dünya gündemine damga vurdu. Yabancı basın Erdoğan'ın sözlerini ve Azerbaycan desteğini manşetlere taşıdı.

Dünyanın gündeminde de bu sabah Karabağ'da yaşananlar ve Türkiye'nin Azerbaycan'a olan desteği vardı. İngiliz haber ajansı Reuters, "Türkiye, endişelerin giderilmemesi üzerine Azerbaycan'ın Karabağ'da harekete geçmek zorunda kaldığını" söylüyor ifadelerine yer verdi.

Al Arabiya News'in gündeminde ise BM toplantısında Başkan Erdoğan'ın Karabağ ile ilgili sözleri vardı. Gazete, Erdoğan'ın konuşmasında Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne vurgu yaptığını dile getirdi.

Yahoo da Reuters'a dayandırdığı haberinde Türkiye'nin bölgede barış, refah, güvenlik ve kalıcı istikrara vurgu yaptığını dile getirdiğinden bahsetti.

Deviscourse sitesi ise Başkan Erdoğan, Azerbaycan açıklamalarını kaleme alarak ayrılıkçı bölgeye bir statü dayatılmasının 'kabul edilemez' olduğunun altını çizdiğine vurgu yaptı.

Al Monitor ise Erdoğan'ın "Karabağ, Azerbaycan toprağıdır" sözlerine vurgu yaptı. Aynı zamanda Ermenistan'ın verdiği sözleri yerine getirmesini beklediklerini söyleyen Erddoğan'ın Ermenistan'a bölgedeki silahlı kuvvetlerini çekme çağrısı yaptığından da bahsedildi.

Mısır kaynaklı Ahram Online da Türkiye'nin desteğinden bahsederek Türkiye'den gelen açıklamaların "Azerbaycan sonuna kadar haklı" şeklinde olduğuna dikkat çekti.

ERDOĞAN'DAN AZERBAYCAN'A DESTEK

National haberinde 'Erdoğan, Azerbaycan'ın sadık bir destekçisi olan Türk lider, eski Sovyet cumhuriyetinin egemen topraklarını koruma hakkını vurguladı' ifadesine yer verdi.

Azerş News''te yer alan haberde Erdoğan'ın sözlerine "Sonuna kadar haklı" yorumu yapıldı.

Hindistan merkezli NDTV 'Türk lider, BM Genel Kurulu'nun üst düzey oturumunda dünya liderlerine hitaben yaptığı konuşmada Keşmir meselesine değindi' dedi.

Yunan basını ise Erdoğan'ın KKTC çağrısını öne çıkardı. Kathimerini 'Erdoğan uluslararası topluma Kıbrıs Türk varlığını tanıma çağrısında bulundu' başlığını attı.

Haberde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında uluslararası topluma Kıbrıs'ın Türk işgali altındaki kuzey kesimini bağımsız bir devlet olarak tanıma çağrısında bulundu' denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.