Fırtına koptu kopacak! 19 il için uyarı üstüne uyarı...

METEOROLOJİ 17.01.2023 - 09:55, Güncelleme: 17.01.2023 - 09:55
 

Fırtına koptu kopacak! 19 il için uyarı üstüne uyarı...

Meteoroloji'den ve valiliklerden peş peşe uyarı haberleri geldi. Yarın 19 kentte sarı kodlu uyarı verildi.
Yetkililer, su baskınları, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için 19 ilde ‘sarı kod’ yayınlayarak fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji alınan tahminlere göre; Marmara ve Ege’de birçok kentte sağanak, fırtına, rüzgar etkili olacak. Bu gece saatlerinden sonra Kıyı Ege’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Yarın 06.00'dan başlayıp Perşembe saat 09.00'a kadar süreceği tahmin edilen uyarıda “Rüzgarın; yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Eskişehir) ile Batı Karadeniz’in batısında (Düzce, Bolu) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 19 KENT İÇİN SARI ALARM Meteoroloji; İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Düzce için sarı uyarı verdi. Bursa, Düzce, Sakarya gibi birçok Valilik yarın il genelinde beklenen kuvvetli fırtına konusunda uyarıda bulundu. BOZCAADA VE GÖKÇEADA FERİBOT SEFERLERİNE 'FIRTINA' ENGELİ Kuzey Ege'deki fırtına nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yapılması planlanan feribot seferleri, iptal edildi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada hattında planlanan feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre, Geyikli-Bozcaada hattında salı ve çarşamba günleri planlanan feribot seferleri iptal edilirken, Kabatepe-Gökçeada hattında yarın Kabatepe'den 09.00'da, Gökçeada'dan ise saat 06.00'daki seferler yapılacak. Gün içindeki seferler, yapılamayacak. Öte yandan çarşamba günü Kabatepe-Gökçeada hattında yapılması planlanan tüm seferler de iptal edildi. EGE DENİZİ'NDE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI Meteoroloji'den yapılan açıklamada, “Kuzey ve Orta Ege'de rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Perşembe (19-012023) akşam saatlerinde etkisini azaltması beklenmektedir. Beklenen fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (Deniz ulaşımında aksamalar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.
Meteoroloji'den ve valiliklerden peş peşe uyarı haberleri geldi. Yarın 19 kentte sarı kodlu uyarı verildi.

Yetkililer, su baskınları, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için 19 ilde ‘sarı kod’ yayınlayarak fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji alınan tahminlere göre; Marmara ve Ege’de birçok kentte sağanak, fırtına, rüzgar etkili olacak. Bu gece saatlerinden sonra Kıyı Ege’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran ve Gömeç) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yarın 06.00'dan başlayıp Perşembe saat 09.00'a kadar süreceği tahmin edilen uyarıda “Rüzgarın; yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Eskişehir) ile Batı Karadeniz’in batısında (Düzce, Bolu) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

19 KENT İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji; İstanbul, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Düzce için sarı uyarı verdi.

Bursa, Düzce, Sakarya gibi birçok Valilik yarın il genelinde beklenen kuvvetli fırtına konusunda uyarıda bulundu.

BOZCAADA VE GÖKÇEADA FERİBOT SEFERLERİNE 'FIRTINA' ENGELİ

Kuzey Ege'deki fırtına nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yapılması planlanan feribot seferleri, iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada hattında planlanan feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre, Geyikli-Bozcaada hattında salı ve çarşamba günleri planlanan feribot seferleri iptal edilirken, Kabatepe-Gökçeada hattında yarın Kabatepe'den 09.00'da, Gökçeada'dan ise saat 06.00'daki seferler yapılacak. Gün içindeki seferler, yapılamayacak.

Öte yandan çarşamba günü Kabatepe-Gökçeada hattında yapılması planlanan tüm seferler de iptal edildi.

EGE DENİZİ'NDE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, “Kuzey ve Orta Ege'de rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Perşembe (19-012023) akşam saatlerinde etkisini azaltması beklenmektedir. Beklenen fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara (Deniz ulaşımında aksamalar v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.