İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor

EKONOMİ 07.01.2023 - 10:42, Güncelleme: 07.01.2023 - 10:42
 

İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor

Orta gelirlilere konut kampanyasından sonra ikinci el konutlar için yeni adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Vade oranları yeni konutlar için. İkinci el konutlarla ilgili yeni bir çalışma yapacağız" dedi.
Orta gelirlilere yönelik Yeni Evim kampanyasından sonra ikinci el konutlar için de harekete geçiliyor. Antalya'da açıklama yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yeni Evim kampanyasında vade oranlarının yeni konutlar için olduğunu belirterek, "İkinci el konutlarla ilgili vatandaşlarımızın alabilmelerine imkan sağlayacak çalışmaları yapacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığıyla birlikte Mortgage Kredisi olmasını istiyoruz. Açıkçası bunu devamlı hale getirmek istiyoruz" dedi. SIFIR KONUT İÇİN 15 YIL VADE Orta gelirlilere yönelik çarşamba günü duyurulan kampanyayla sıfır konutlar için 15 yıla kadar uzayan vadeyle ev sahibi olma imkanı sağlanacak. Kampanya kapsamında ilk kez evini alacaklara, sıfır konutlarda geçerli olmak üzere 15 yıl vadeli yüzde 0,69'dan başlayan faiz imkanıyla kredi verilecek. FAİZ ORANLARI NE? Kampanya kapsamında 2 milyona kadar olan kullandırımlarda yüzde 0,69; 2-4 milyon TL arasında yüzde 0,79 ve 4-5 milyon TL arasındaki kullandırımlar için yüzde 0,99 faiz/kâr payı oranları uygulanacak. BÖLGELERE GÖRE FİNANSMAN Kampanya kapsamında İstanbul 1. bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm iller 3. bölgede yer alacak. Bankalar tarafından sağlanacak finansman 1. bölge olan İstanbul'da en fazla 5 milyon TL olacak. 2. bölgedeki illerde banka finansmanı en fazla 3 milyon lira, 3. bölgedeki diğer illerde banka finansmanı en fazla 2 milyon lira olacak. 1 MİLYON TL KREDİ İÇİN ÖRNEK ÖDEME PLANI Yeni Evim kampanyasında 1 milyon TL'lik kredi için örnek ödeme planı şöyle:  Yüzde 0,69 faizle çekilebilecek kredi tutarı: 1.000.000 TL 15 yıl vade için aylık taksit tutarı: 9.719 TL Toplam geri ödenecek tutar: 1.749.395 TL 10 yıl vade için aylık taksit tutarı: 12.280 TL Toplam geri ödenecek tutar: 1.473.750 TL
Orta gelirlilere konut kampanyasından sonra ikinci el konutlar için yeni adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Vade oranları yeni konutlar için. İkinci el konutlarla ilgili yeni bir çalışma yapacağız" dedi.

Orta gelirlilere yönelik Yeni Evim kampanyasından sonra ikinci el konutlar için de harekete geçiliyor.

Antalya'da açıklama yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yeni Evim kampanyasında vade oranlarının yeni konutlar için olduğunu belirterek, "İkinci el konutlarla ilgili vatandaşlarımızın alabilmelerine imkan sağlayacak çalışmaları yapacağız. Hazine ve Maliye Bakanlığıyla birlikte Mortgage Kredisi olmasını istiyoruz. Açıkçası bunu devamlı hale getirmek istiyoruz" dedi.

SIFIR KONUT İÇİN 15 YIL VADE

Orta gelirlilere yönelik çarşamba günü duyurulan kampanyayla sıfır konutlar için 15 yıla kadar uzayan vadeyle ev sahibi olma imkanı sağlanacak.

Kampanya kapsamında ilk kez evini alacaklara, sıfır konutlarda geçerli olmak üzere 15 yıl vadeli yüzde 0,69'dan başlayan faiz imkanıyla kredi verilecek.

FAİZ ORANLARI NE?

Kampanya kapsamında 2 milyona kadar olan kullandırımlarda yüzde 0,69; 2-4 milyon TL arasında yüzde 0,79 ve 4-5 milyon TL arasındaki kullandırımlar için yüzde 0,99 faiz/kâr payı oranları uygulanacak.

BÖLGELERE GÖRE FİNANSMAN

Kampanya kapsamında İstanbul 1. bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm iller 3. bölgede yer alacak.

Bankalar tarafından sağlanacak finansman 1. bölge olan İstanbul'da en fazla 5 milyon TL olacak. 2. bölgedeki illerde banka finansmanı en fazla 3 milyon lira, 3. bölgedeki diğer illerde banka finansmanı en fazla 2 milyon lira olacak.

1 MİLYON TL KREDİ İÇİN ÖRNEK ÖDEME PLANI

Yeni Evim kampanyasında 1 milyon TL'lik kredi için örnek ödeme planı şöyle: 

Yüzde 0,69 faizle çekilebilecek kredi tutarı: 1.000.000 TL

15 yıl vade için aylık taksit tutarı: 9.719 TL

Toplam geri ödenecek tutar: 1.749.395 TL

10 yıl vade için aylık taksit tutarı: 12.280 TL

Toplam geri ödenecek tutar: 1.473.750 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.