Meteoroloji'den 16 ile "sarı", 14 ile "turuncu" uyarı

GÜNDEM 09.07.2023 - 10:57, Güncelleme: 09.07.2023 - 10:57
 

Meteoroloji'den 16 ile "sarı", 14 ile "turuncu" uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü "turuncu" ve "sarı" kod uyarısında bulundu. 30 kentte kuvvetli yağış bekleniyor.
Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. İşte turuncu ve sarı kodla uyarılan o iller...   Amasya, Bilecik, Bursa, Erzincan, Giresun, İstanbul, Kastamonu, Sakarya, Sinop, Tokat, Yozgat, Bayburt, Ardahan, Karabük, Artvin, Bolu, Çorum, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Kocaeli, Rize, Samsun, Sivas, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Yalova, Düzce Sarı kodla uyarıldı.   Sarı kod uyarısı nedir? Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.   Turuncu kod uyarısı nedir? Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü "turuncu" ve "sarı" kod uyarısında bulundu. 30 kentte kuvvetli yağış bekleniyor.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

İşte turuncu ve sarı kodla uyarılan o iller...
 
Amasya, Bilecik, Bursa, Erzincan, Giresun, İstanbul, Kastamonu, Sakarya, Sinop, Tokat, Yozgat, Bayburt, Ardahan, Karabük, Artvin, Bolu, Çorum, Erzurum, Gümüşhane, Kars, Kocaeli, Rize, Samsun, Sivas, Trabzon, Zonguldak, Bartın, Yalova, Düzce Sarı kodla uyarıldı.
 
Sarı kod uyarısı nedir?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.
 
Turuncu kod uyarısı nedir?
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.