Meteoroloji'den 28 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı

METEOROLOJİ 11.12.2022 - 10:07, Güncelleme: 11.12.2022 - 10:07
 

Meteoroloji'den 28 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı

Günlerdir birçok kentte yağış devam ederken, Meteoroloji aralarında İstanbul ve İzmir olan 28 kenti sarı ve turuncu kodla uyardı.
Meteoroloji, günlerdir birçok kenti kuvvetli yağışa karşı uyarıyor. Bugün de 28 kentte yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı duyuruda birçok ile turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulundu.  Marmara Bölgesi başta olmak üzere Ege ve Batı Karadeniz'de hafta sonu lodos bekleniyor. Rüzgarın şiddeti saatte 80 kilometreye kadar çıkacak. Şiddetli rüzgar beraberinde yağış da getirecek. Meteoroloji uzmanları özellikle Ege Bölgesini su baskınlarına karşı uyarıyor. İŞTE SARI VE TURUNCU KODLA UYARILAN İLLER Turuncu kodla uyarılan iller şöyle:  Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir, Aydın ve Muğla.  Sarı kodla uyarılan iller ise şöyle:  Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bolu, Bilecik, Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Isparta ve Antalya. İSTANBUL VE İZMİR'DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş.'den yapılan duyuruda, lodos nedeniyle vapur seferlerinde aksama ve iptaller yaşandığı belirtildi. Duyuruda, Avcılar-Bostancı seferinin, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş seferinde Moda uğramasının, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy seferinde de Avcılar uğramasının yapılamadığı bildirildi. İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle arabalı vapur ve yolcu gemisi seferleri iptal edilmiştir" ifadesi kullanıldı.
Günlerdir birçok kentte yağış devam ederken, Meteoroloji aralarında İstanbul ve İzmir olan 28 kenti sarı ve turuncu kodla uyardı.

Meteoroloji, günlerdir birçok kenti kuvvetli yağışa karşı uyarıyor. Bugün de 28 kentte yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı duyuruda birçok ile turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulundu. 

Marmara Bölgesi başta olmak üzere Ege ve Batı Karadeniz'de hafta sonu lodos bekleniyor. Rüzgarın şiddeti saatte 80 kilometreye kadar çıkacak. Şiddetli rüzgar beraberinde yağış da getirecek. Meteoroloji uzmanları özellikle Ege Bölgesini su baskınlarına karşı uyarıyor.

İŞTE SARI VE TURUNCU KODLA UYARILAN İLLER

Turuncu kodla uyarılan iller şöyle: 

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, İzmir, Aydın ve Muğla. 

Sarı kodla uyarılan iller ise şöyle: 

Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük, Bolu, Bilecik, Kütahya, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Isparta ve Antalya.

İSTANBUL VE İZMİR'DE VAPUR SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş.'den yapılan duyuruda, lodos nedeniyle vapur seferlerinde aksama ve iptaller yaşandığı belirtildi.

Duyuruda, Avcılar-Bostancı seferinin, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş seferinde Moda uğramasının, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy seferinde de Avcılar uğramasının yapılamadığı bildirildi.

İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle arabalı vapur ve yolcu gemisi seferleri iptal edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.