Meteoroloji'nin peş peşe uyarıları sonrası İstanbul'da kar yağışı başladı!

GÜNDEM 09.01.2024 - 12:32, Güncelleme: 09.01.2024 - 12:32
 

Meteoroloji'nin peş peşe uyarıları sonrası İstanbul'da kar yağışı başladı!

Meteoroloji'den peş peşe yapılan uyarıların ardından tüm yurtta sıcaklıklar ani şekilde düştü. Meteoroloji, çok sayıda ilimiz için sarı kodlu alarm verirken İstanbul'da beklenen yılın ilk kar yağışı etkili oldu.
Meteoroloji, AKOM ve İstanbul Valiliği'nden yapılan peş peşe uyarıların ardından saat 11:00 itibarıyla İstanbul'da beklenen kar yağışı Beylikdüzü, Çatalca, Bağcılada etkisini göstermeye başladı. İzlan'da üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giren İstanbul'da hava sıcaklığı 10 derece birden düştü. 11.50 sularında ise il genelinde kar yağışı etkisini şiddetini arttırdı. Trafik yoğunluğu yüzde 60'ı geçti. İl genelinde hafta boyunca kuzey ve yüksek kesimlerde karla karışık yağışın etkili olması bekleniyor.  FIRTINA DA ETKİLİ OLUYOR Kuzey ve kuzey doğu yönlerinde zaman zaman fırtına şeklinde şiddetli rüzgar da var.  Yurdun diğer kesimleri de soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Yurdun büyük bir bölümünde sağanak, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur etkili oluyor. METEOROLOJİ'DEN 18 İLE SARI KODLU UYARI Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) salı günü için 18 kente sarı uyarı geldi. Sarı uyarı verilen iller Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Yalova olarak sıralandı. 9 Ocak 2024 hava durumu haritası AKOM'DAN 'İSTANBUL' UYARISI AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi. Açıklamada, hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiği aktarıldı. Hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, sıcaklıkların 17-25 Ocak arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin öngörüldüğü duyuruldu. 9 Ocak 2024 hava durumu İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI! İstanbul Valiliği sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul'da etkili olacak fırtınaya karşı uyardı. Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yapılan uyarıda "İstanbul'da rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı. KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR Çanakkale merkez ve doğu ilçelerinde görülecek olan yağışların sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışına (5-20 santimetre) dönüşmesi bekleniyor. Yurdun batı kesimlerinde görülecek yağışlar Muğla çevreleri, İzmir ve Manisa'nın kuzey ve batı, Balıkesir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacak, yağışlar akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle birlikte Manisa ve Balıkesir'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, buzlanma ve don, tipi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
Meteoroloji'den peş peşe yapılan uyarıların ardından tüm yurtta sıcaklıklar ani şekilde düştü. Meteoroloji, çok sayıda ilimiz için sarı kodlu alarm verirken İstanbul'da beklenen yılın ilk kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji, AKOM ve İstanbul Valiliği'nden yapılan peş peşe uyarıların ardından saat 11:00 itibarıyla İstanbul'da beklenen kar yağışı Beylikdüzü, Çatalca, Bağcılada etkisini göstermeye başladı.

İzlan'da üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giren İstanbul'da hava sıcaklığı 10 derece birden düştü.

11.50 sularında ise il genelinde kar yağışı etkisini şiddetini arttırdı. Trafik yoğunluğu yüzde 60'ı geçti.

İl genelinde hafta boyunca kuzey ve yüksek kesimlerde karla karışık yağışın etkili olması bekleniyor. 

FIRTINA DA ETKİLİ OLUYOR

Kuzey ve kuzey doğu yönlerinde zaman zaman fırtına şeklinde şiddetli rüzgar da var. 

Yurdun diğer kesimleri de soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Yurdun büyük bir bölümünde sağanak, iç ve yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur etkili oluyor.

METEOROLOJİ'DEN 18 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) salı günü için 18 kente sarı uyarı geldi.

Sarı uyarı verilen iller Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Yalova olarak sıralandı.

9 Ocak 2024 hava durumu haritası9 Ocak 2024 hava durumu haritası

AKOM'DAN 'İSTANBUL' UYARISI

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Açıklamada, hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiği aktarıldı.

Hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, sıcaklıkların 17-25 Ocak arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin öngörüldüğü duyuruldu.

9 Ocak 2024 hava durumu9 Ocak 2024 hava durumu

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI!

İstanbul Valiliği sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul'da etkili olacak fırtınaya karşı uyardı.

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yapılan uyarıda "İstanbul'da rüzgarın, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

Çanakkale merkez ve doğu ilçelerinde görülecek olan yağışların sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışına (5-20 santimetre) dönüşmesi bekleniyor.

Yurdun batı kesimlerinde görülecek yağışlar Muğla çevreleri, İzmir ve Manisa'nın kuzey ve batı, Balıkesir'in güney ve batısı ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli, Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacak, yağışlar akşam saatlerinden sonra sıcaklıkların düşmesiyle birlikte Manisa ve Balıkesir'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, buzlanma ve don, tipi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.