Dr. Vehbi KARA
Köşe Yazarı
Dr. Vehbi KARA
 

CHP neden kazandı?

  CHP uzun yillar sonra bir secim kazandi. Elbette bunun çok sayıda sebebi var. Mühim sebeplerinden bir kaç tanesini söyleyeyim. 1. CHP bu seçimde başörtüsü düşmanlığı yapmadı.  Bilakis reklamlarında başörtülü hanımları kullandı. 2. Seçimlerde gerici, yobaz, dinci vesaire propagandalari yoktu. 3. En önemlisi ise "Atam sen kalk ben yatam" gibi gerici faşist sözler söylemediler  veya cok az tek partici faşist propaganda yaptilar. Bu faşist propaganda seklini şimdi sadece cumhur ittifakı yapıyor. 4. 16 milyon emekliyi görmemeye çalıştı Ak Parti. Hiç olmaz ise emekliye maaş zammını bir parça daha arttırmak zorundaydılar. 5. Devletçilik esas alındı. Serbest piyasa mekanizması ve özel sektörün güçlenmesi yerine devlet her işte öne çıktı. Halbuki devletçilik rant ve haksız kazanç demektir. Komünistler bile devletçilikle alay ederken bu gerici politikanın çıkmaz yol olduğu anlaşılamadı. 6. Zincir marketler aşırı fiyatlandırmayı ve enflasyonu önleyen önemli kuruluşlardır. Zorla fiyat arttır, desen rekabet nedeniyle bunu yapmazlar. Fakat fahiş fiyat diyerek bu marketlere milyarlarca lira ceza kesildi. Güya enflasyonu önlemek için bu ceza uygulanmış gibi konuştular. 7. Erdoğan, kadın istihdamını arttırmayı iyi bir ekonomik gelişim zannetti. Halbuki çalışan hanımlar iyi bir anne olamazlar. Bunun sonucu aile yıprandı ve ev hanımları aşağılandı. Kadınlar eskiden Ak Partiyi iktidara taşımıştı. Çünkü başörtüsü problemi vardı. Şimdi özellikle kadınlar Ak Partiyi seçim yenilgisine uğrattılar. Çünkü dünyevileşme ve seküler hayatı özendiren kadın özgürlükleri en çok kadınlara zarar verdi. 8. Iktidar siyasi partileri daima yıpratır. 22 yıllık Erdoğan iktidarı yoruldu ve halk ile arasına duvar ördü. Kimse Ak Partili siyasetçilere ve Erdoğan a ulaşamaz oldu. 9. 28 Şubat mağduru binlerce insanın hakkı gasp edildi. Kamu Denetçiliği Kurumu kararları sümen altı edilip görmezden gelindi. Hakkı ve adaleti savunan benim gibi yazarları çalıştıkları kurumlardan ayırmaya zorladılar. Elbette bu durum vicdanlara etki etti. 10. Özgürlükler ve özellikle düşünce özgurlügu konusunda gerici bir yaklaşım sergilendi. Siyasi muhalifler acımasızca ezildi... Elbette çok daha başka nedenler de var. Sonuçlar bir ders niteliğindedir. İnşallah hatada ısrar etmeyip yeni ve gerçekçi politikalar üreterek milletimize hizmet etmeye devam ederler, vesselam...
Ekleme Tarihi: 02 Nisan 2024 - Salı

CHP neden kazandı?

 

CHP uzun yillar sonra bir secim kazandi. Elbette bunun çok sayıda sebebi var. Mühim sebeplerinden bir kaç tanesini söyleyeyim.
1. CHP bu seçimde başörtüsü düşmanlığı yapmadı.  Bilakis reklamlarında başörtülü hanımları kullandı.
2. Seçimlerde gerici, yobaz, dinci vesaire propagandalari yoktu.
3. En önemlisi ise "Atam sen kalk ben yatam" gibi gerici faşist sözler söylemediler  veya cok az tek partici faşist propaganda yaptilar. Bu faşist propaganda seklini şimdi sadece cumhur ittifakı yapıyor.
4. 16 milyon emekliyi görmemeye çalıştı Ak Parti. Hiç olmaz ise emekliye maaş zammını bir parça daha arttırmak zorundaydılar.
5. Devletçilik esas alındı. Serbest piyasa mekanizması ve özel sektörün güçlenmesi yerine devlet her işte öne çıktı. Halbuki devletçilik rant ve haksız kazanç demektir. Komünistler bile devletçilikle alay ederken bu gerici politikanın çıkmaz yol olduğu anlaşılamadı.
6. Zincir marketler aşırı fiyatlandırmayı ve enflasyonu önleyen önemli kuruluşlardır. Zorla fiyat arttır, desen rekabet nedeniyle bunu yapmazlar. Fakat fahiş fiyat diyerek bu marketlere milyarlarca lira ceza kesildi. Güya enflasyonu önlemek için bu ceza uygulanmış gibi konuştular.
7. Erdoğan, kadın istihdamını arttırmayı iyi bir ekonomik gelişim zannetti. Halbuki çalışan hanımlar iyi bir anne olamazlar. Bunun sonucu aile yıprandı ve ev hanımları aşağılandı. Kadınlar eskiden Ak Partiyi iktidara taşımıştı. Çünkü başörtüsü problemi vardı. Şimdi özellikle kadınlar Ak Partiyi seçim yenilgisine uğrattılar. Çünkü dünyevileşme ve seküler hayatı özendiren kadın özgürlükleri en çok kadınlara zarar verdi.
8. Iktidar siyasi partileri daima yıpratır. 22 yıllık Erdoğan iktidarı yoruldu ve halk ile arasına duvar ördü. Kimse Ak Partili siyasetçilere ve Erdoğan a ulaşamaz oldu.
9. 28 Şubat mağduru binlerce insanın hakkı gasp edildi. Kamu Denetçiliği Kurumu kararları sümen altı edilip görmezden gelindi. Hakkı ve adaleti savunan benim gibi yazarları çalıştıkları kurumlardan ayırmaya zorladılar. Elbette bu durum vicdanlara etki etti.
10. Özgürlükler ve özellikle düşünce özgurlügu konusunda gerici bir yaklaşım sergilendi. Siyasi muhalifler acımasızca ezildi...
Elbette çok daha başka nedenler de var.
Sonuçlar bir ders niteliğindedir. İnşallah hatada ısrar etmeyip yeni ve gerçekçi politikalar üreterek milletimize hizmet etmeye devam ederler, vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.