Dr. Vehbi KARA
Köşe Yazarı
Dr. Vehbi KARA
 

Ramazan Ayında ne yapmalı?

  Mübarek Ramazan ayı geldi. Bu ayın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Çünkü bu ayda yapılan işler kat kat fazlası ile karşılık bulur. Nasıl ki midemize oruç tutturuyor aynı şekilde gözümüze, dilimize ve kalbimize de oruç tutturarak Allah’ın rızasını kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Yani küfür ve gıybetten dilimizi çevirip Kur'an okumalıyız. Gözümüzü haramdan çevirmeli Allah’ın yarattığı muhteşem kâinata bakarak tefekkür etmeliyiz. Kalbimizi sevgi ile doldurup bataklığa düşmüş ve kurtulmaya çalışan insanları imanın güzelliği ile sevindirerek kucaklamaya çalışmalıyız. Eğer maddi imkanlarımız var ise sıkıntıda olan kişilere yardımlarda bulunmaliyız. Seçim var diyerek insanları dinimiz aleyhine konuşturmamaya çalışmalıyız. Dini konuları seçim mevzusu yapmamaya çalışmalıyız. Çünkü dinimiz herkesin saygı duyması gereken bir kutsalımızdır. Siyaset gündeme gelince halka nasıl hizmet edilir, devlet nasıl güzelce yönetilir işte bu konularda insanlara hakaret etmeden konuşmaya çalışmalıyız. Her parti ve topluluk içinde inançlı insanlar olduğunu düşünerek bu insanları kırıp incitmemeye çalışmalıyız. Kısaca muhabbet fedaisi olmalı, husumetten kaçınmalıyız, vesselam...
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2024 - Pazartesi

Ramazan Ayında ne yapmalı?

 

Mübarek Ramazan ayı geldi. Bu ayın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Çünkü bu ayda yapılan işler kat kat fazlası ile karşılık bulur.
Nasıl ki midemize oruç tutturuyor aynı şekilde gözümüze, dilimize ve kalbimize de oruç tutturarak Allah’ın rızasını kazanmaya çalışmamız gerekiyor.
Yani küfür ve gıybetten dilimizi çevirip Kur'an okumalıyız.
Gözümüzü haramdan çevirmeli Allah’ın yarattığı muhteşem kâinata bakarak tefekkür etmeliyiz.
Kalbimizi sevgi ile doldurup bataklığa düşmüş ve kurtulmaya çalışan insanları imanın güzelliği ile sevindirerek kucaklamaya çalışmalıyız.
Eğer maddi imkanlarımız var ise sıkıntıda olan kişilere yardımlarda bulunmaliyız.
Seçim var diyerek insanları dinimiz aleyhine konuşturmamaya çalışmalıyız.
Dini konuları seçim mevzusu yapmamaya çalışmalıyız. Çünkü dinimiz herkesin saygı duyması gereken bir kutsalımızdır.
Siyaset gündeme gelince halka nasıl hizmet edilir, devlet nasıl güzelce yönetilir işte bu konularda insanlara hakaret etmeden konuşmaya çalışmalıyız.
Her parti ve topluluk içinde inançlı insanlar olduğunu düşünerek bu insanları kırıp incitmemeye çalışmalıyız.
Kısaca muhabbet fedaisi olmalı, husumetten kaçınmalıyız, vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.