Dr. Vehbi KARA
Köşe Yazarı
Dr. Vehbi KARA
 

Susun ve sessiz kalın!

  Arap ülkelerine ağır hakaret edildi. Fakat bizdeki Sabetay Yahudilerinin bazı siyasetçilere karşı başörtüsü, heykeller ve dini hassasiyetler için kullandığı ağır sözlere karşılık suskun kalmaları benzeri bir durum ile karşılaştık. Bir tarafta yüzüne tüküren kişiye karşı onursuz bir biçimde "rahmet yağdı" diyecek kadar onursuz insanları görüyoruz. İsrail Başbakanı Netanyahu, Arap liderlere şunu söylemekten çekinmedi:  “Çıkarlarınızı, rejiminizi korumak istiyorsanız tek bir şey yapmalısınız; sessiz kalın” Yani demek istiyor ki, koltuklarınızda oturmak istiyor iseniz benim yaptığım insanlık dışı katliamlara karşı harekete geçmeyin. Susun ve sessiz kalın. Müslüman ülkelerdeki kral ve diktatörler de bu tehdide karşı aynı onursuz davranışı gösteriyor sessiz kalıyor. Bu tehdit ve aşağılama sadece Araplara karşı değil. ABD işgali altındaki Batı ülkeleri başta Almanya olarak birçok ülkeye karşı da yapılıyor. Gavurlara diyeceğim yok. Bunlar zaten zelil ve aşağılık insanlardır. Lakin Arap ülkeleri bu ağır hakareti kaldıramaz. Arap baharı adı verilen özgürlük çabaları bir kac hamiyetli insanla kalmayacak bu sefer halkın katılımı ile daha güçlü bir şekilde gerçekleşecektir. Mısır, S. Arabistan, Emirlikler, Ürdün, Suriye gibi ülkelerde kendi halkına acımasızca ateş açıp katleden rejimlerin sonu gelmiş görünüyor. Düşünebiliyor musunuz? Türkiye de daima Araplara nefret kusmus olan seküler kesim bu apaçık katliamdan sonra İsrail'e karşı tutum geliştirerek biraz daha Müslümanca sözler söyleyebildi. Elbette Arap ülkelerinde İsrail katliamının daha etkili sonuçları olacaktır. Allah’tan niyazımız bu diriliş ve uyanış hareketlerini muvaffak kılması ve özgürlüğün kansız ve şiddete başvurulmadan gerçekleştirilmesidir. Sovyetler Birliği, 1990 yılında dağıldığında 6 Müslüman devlet tek bir kurşun atmadan bağımsızlığına kavuşmuştu. Bunun benzeri bir durum ABD ve Batı işgali altındaki Müslüman ülkelerde de gerçekleşebilir. Krallar, diktatörler yerine halkın seçtiği yöneticiler işbaşına gelirse; ne İsrail bu insanlık dışı eylemleri ne de ABD nin acımasız katliamları gerçekleşebilir. İsrail'in katliamları sonrasında Türkiye'nin bütün Müslüman ülkelerden daha fazla sesini çıkarmasının sebebi, Erdoğan gibi İslami hassasiyetleri olan bir devlet başkanından ziyade halkın seçtiği siyasetçilerin yönetimde olmasıdır. Müslüman ülkelerde de hürriyet ve özgürlük geliştikçe gavurlarin İslâm düşmanlıkları geriye kalacak Müslümanlardan korkup çekinmeye başlayacaklardır.  Şu anda onursuz ve haysiyetsiz Batı uşağı devlet başkanları yüzünden Müslümanlar her yerde ezilmektedirler. Fakat Müslümanların onur ve izzeti Netenyahu'nun sözleri sonrasında hiçbir zaman bu derece aşağılanmamıştı. Bir parça hamiyet ve izzet, bu tarz aşağılama ve hakaretler karşısında suskun kalamaz, vesselam...
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2023 - Perşembe

Susun ve sessiz kalın!

 

Arap ülkelerine ağır hakaret edildi. Fakat bizdeki Sabetay Yahudilerinin bazı siyasetçilere karşı başörtüsü, heykeller ve dini hassasiyetler için kullandığı ağır sözlere karşılık suskun kalmaları benzeri bir durum ile karşılaştık.
Bir tarafta yüzüne tüküren kişiye karşı onursuz bir biçimde "rahmet yağdı" diyecek kadar onursuz insanları görüyoruz.
İsrail Başbakanı Netanyahu, Arap liderlere şunu söylemekten çekinmedi:
 “Çıkarlarınızı, rejiminizi korumak istiyorsanız tek bir şey yapmalısınız; sessiz kalın”
Yani demek istiyor ki, koltuklarınızda oturmak istiyor iseniz benim yaptığım insanlık dışı katliamlara karşı harekete geçmeyin. Susun ve sessiz kalın.
Müslüman ülkelerdeki kral ve diktatörler de bu tehdide karşı aynı onursuz davranışı gösteriyor sessiz kalıyor.
Bu tehdit ve aşağılama sadece Araplara karşı değil. ABD işgali altındaki Batı ülkeleri başta Almanya olarak birçok ülkeye karşı da yapılıyor.
Gavurlara diyeceğim yok. Bunlar zaten zelil ve aşağılık insanlardır. Lakin Arap ülkeleri bu ağır hakareti kaldıramaz.
Arap baharı adı verilen özgürlük çabaları bir kac hamiyetli insanla kalmayacak bu sefer halkın katılımı ile daha güçlü bir şekilde gerçekleşecektir.
Mısır, S. Arabistan, Emirlikler, Ürdün, Suriye gibi ülkelerde kendi halkına acımasızca ateş açıp katleden rejimlerin sonu gelmiş görünüyor.
Düşünebiliyor musunuz? Türkiye de daima Araplara nefret kusmus olan seküler kesim bu apaçık katliamdan sonra İsrail'e karşı tutum geliştirerek biraz daha Müslümanca sözler söyleyebildi. Elbette Arap ülkelerinde İsrail katliamının daha etkili sonuçları olacaktır.
Allah’tan niyazımız bu diriliş ve uyanış hareketlerini muvaffak kılması ve özgürlüğün kansız ve şiddete başvurulmadan gerçekleştirilmesidir.
Sovyetler Birliği, 1990 yılında dağıldığında 6 Müslüman devlet tek bir kurşun atmadan bağımsızlığına kavuşmuştu.
Bunun benzeri bir durum ABD ve Batı işgali altındaki Müslüman ülkelerde de gerçekleşebilir.
Krallar, diktatörler yerine halkın seçtiği yöneticiler işbaşına gelirse; ne İsrail bu insanlık dışı eylemleri ne de ABD nin acımasız katliamları gerçekleşebilir.
İsrail'in katliamları sonrasında Türkiye'nin bütün Müslüman ülkelerden daha fazla sesini çıkarmasının sebebi, Erdoğan gibi İslami hassasiyetleri olan bir devlet başkanından ziyade halkın seçtiği siyasetçilerin yönetimde olmasıdır.
Müslüman ülkelerde de hürriyet ve özgürlük geliştikçe gavurlarin İslâm düşmanlıkları geriye kalacak Müslümanlardan korkup çekinmeye başlayacaklardır.
 Şu anda onursuz ve haysiyetsiz Batı uşağı devlet başkanları yüzünden Müslümanlar her yerde ezilmektedirler.
Fakat Müslümanların onur ve izzeti Netenyahu'nun sözleri sonrasında hiçbir zaman bu derece aşağılanmamıştı.
Bir parça hamiyet ve izzet, bu tarz aşağılama ve hakaretler karşısında suskun kalamaz, vesselam...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.