Zinnur Şimşek
Köşe Yazarı
Zinnur Şimşek
 

Bugün hüzünlü de olsa bayram.

Dünyanın dört bir tarafındaki müslümanlar, şehirler, ülkeler birbirine koşarak ümmet bilincini kuşanarak,  birbirlerıyle bağlarını yeniden güçlendirecekler.Gazze'ye, Filistinli Müslümanlara yardım edememenin acısını bu bayram gününde derinden hissedecekler. Bir el diğer bir Müslümanın eline, onun da eli bir başka Müslümanın eline, böylece bütün Müslumanların elleri birbiriyle birleşerek kenetlenecek.  Kalpler birbirine taşınarak, mazlum Filistinli Müslümanların acılari, bu kalplerde yer bulacak ve onların çaresizliklerine, çare olunacak. Sabahın kızıllığından itibaren, camilere koşulacak, dunyanın dört bir tarafında," ALLAH U EKBER" nidaları yankılanarak, kalplerimizi ve dunyamızı,  kirlerinden arındıracak. Bu arınma ruhları yenileyerek, emperyalizme baş kaldırının fitilini atesleyecek. Bu bayram da, arınmayı ve kendimiz olmayı başarabilirsek, bayramımız gerçek bayram olacaktır. Bu bayram arınmanın miladı olur inşallah.  Bayram ki, sıradan bir ritüel değil, inancımızdan, medeniyetimizden bize kadar gelen bir şuur birlikteliğidir. İşte bu bayram, zihnimizi, hafızamızı, kavlimizi, kardeşliğimizi, ruhumuzu, İslam'ı bilincimizi tazeleyerek, uyanışımıza ve içımizdeki iman ateşini yakmamıza vesile olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin bayramı mubarek olsun.
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2024 - Çarşamba

Bugün hüzünlü de olsa bayram.

Dünyanın dört bir tarafındaki müslümanlar, şehirler, ülkeler birbirine koşarak ümmet bilincini kuşanarak,  birbirlerıyle bağlarını yeniden güçlendirecekler.Gazze'ye, Filistinli Müslümanlara yardım edememenin acısını bu bayram gününde derinden hissedecekler. Bir el diğer bir Müslümanın eline, onun da eli bir başka Müslümanın eline, böylece bütün Müslumanların elleri birbiriyle birleşerek kenetlenecek.  Kalpler birbirine taşınarak, mazlum Filistinli Müslümanların acılari, bu kalplerde yer bulacak ve onların çaresizliklerine, çare olunacak.
Sabahın kızıllığından itibaren, camilere koşulacak, dunyanın dört bir tarafında," ALLAH U EKBER" nidaları yankılanarak, kalplerimizi ve dunyamızı,  kirlerinden arındıracak. Bu arınma ruhları yenileyerek, emperyalizme baş kaldırının fitilini atesleyecek.
Bu bayram da, arınmayı ve kendimiz olmayı başarabilirsek, bayramımız gerçek bayram olacaktır.
Bu bayram arınmanın miladı olur inşallah. 
Bayram ki, sıradan bir ritüel değil, inancımızdan, medeniyetimizden bize kadar gelen bir şuur birlikteliğidir.
İşte bu bayram, zihnimizi, hafızamızı, kavlimizi, kardeşliğimizi, ruhumuzu, İslam'ı bilincimizi tazeleyerek, uyanışımıza ve içımizdeki iman ateşini yakmamıza vesile olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin bayramı mubarek olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.