Mehmet Nuri BİNGÖL
Köşe Yazarı
Mehmet Nuri BİNGÖL
 

MAHZUN VE ŞEVKLİ NOTLAR...

Bir sınavda görevliyken gözetmenim genç bir öğretmendi.  Mardinli. Komşu ilçe Halfeti'de bir ilköğretimde sınıf öğretmeniymiş.   Lise Edebiyat Öğretmeni,  okuması için ona "SÜRGÜNDEKİ ÇEÇENYA" romanımı hediye etmiş. Hâlâ etkisinde olduğunu söyleyip  "okuma alışkanlığını" kazandıran kitaplardan olduğunu dedi heyecanla.  Hassasiyetimi arttıran manzarayla karşılaşmak, " SÜRGÜNDEKİ ÇEÇENYA"nın, " BAHADIR.... " başlığıyla genişleterek tekrar neşretmek arzusu uyandırdı bende. İlgilenenlerden dua bekliyorum.  BATILI roman değil, bize has roman örneği ama...  * ** Malum; Ramazan ayının son 10 gününün tek gecelerinde aramamız isteniyor Kadir Gecesini.  O gece ki Kur'an lisanıyla "bin aydan" hayırlı olan... Ramazan "yakıcı" demek. İftardan sonra torunlara bunu deyince, o çocuk saffeti: " Neyi yakıyor dedem?" şeklinde sorunca, "Tabii ki günahları" dedim gülerek. Soru sağanağı devam etti sonra da...  "Neden o günahlar oluyor?" " Mesela kardeşini dövünce, Allah'ı sevmeyince, Peygamberimizi dinlemeyince, büyüklere isyan edince..." Sohbetimiz bu sefer imani tefekkür suallerine geçti. Onu da bir başka gün anlatayım...
Ekleme Tarihi: 18 Nisan 2023 - Salı

MAHZUN VE ŞEVKLİ NOTLAR...

Bir sınavda görevliyken gözetmenim genç bir öğretmendi. 

Mardinli. Komşu ilçe Halfeti'de bir ilköğretimde sınıf öğretmeniymiş.  

Lise Edebiyat Öğretmeni,  okuması için ona "SÜRGÜNDEKİ ÇEÇENYA" romanımı hediye etmiş. Hâlâ etkisinde olduğunu söyleyip  "okuma alışkanlığını" kazandıran kitaplardan olduğunu dedi heyecanla. 

Hassasiyetimi arttıran manzarayla karşılaşmak, " SÜRGÜNDEKİ ÇEÇENYA"nın, " BAHADIR.... " başlığıyla genişleterek tekrar neşretmek arzusu uyandırdı bende. İlgilenenlerden dua bekliyorum. 

BATILI roman değil, bize has roman örneği ama...

 *
**

Malum; Ramazan ayının son 10 gününün tek gecelerinde aramamız isteniyor Kadir Gecesini.  O gece ki Kur'an lisanıyla "bin aydan" hayırlı olan...

Ramazan "yakıcı" demek. İftardan sonra torunlara bunu deyince, o çocuk saffeti:
" Neyi yakıyor dedem?" şeklinde sorunca,

"Tabii ki günahları" dedim gülerek. Soru sağanağı devam etti sonra da... 

"Neden o günahlar oluyor?"

" Mesela kardeşini dövünce, Allah'ı sevmeyince, Peygamberimizi dinlemeyince, büyüklere isyan edince..."

Sohbetimiz bu sefer imani tefekkür suallerine geçti. Onu da bir başka gün anlatayım...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haber111.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.